Der er delte meninger om, hvorvidt en chef bør sidde sammen med de ansatte. Der kan være både fordele og ulemper ved det, og nogle af dem kigger vi nærmere på her.
Nedbryd hierarkiet ved at sidde sammen
En af de klar fordele ved at blande ”almindelige” ansatte med mellemledere og chefer er naturligvis, at det bidrager til, at hierarkiet på arbejdspladsen bliver nedbrudt. Vil I gerne have et behageligt miljø, hvor det er nemt at komme til orde, og hvor alle har ret til at have deres mening, kan det således give god mening at blande folk på kryds og tværs. Det medvirker til, at man – uanset hvor man er i hierarkiet – har følelsen af, at man har noget at skulle have sagt i virksomheden, og det er som regel positivt.
Se nye muligheder på kryds og tværs
En anden fordel ved at sidde blandet på kontoret er, at der derved er mulighed for at udvikle nye måder at gøre tingene på. Hvis man eksempelvis sidder sammen med ens leder, er det sandsynligvis i højere grad nemt at få sagt, hvad man synes, der fungerer godt på arbejdspladsen, og hvad der fungerer mindre godt. Skulle man derimod forstyrre vedkommende på hans eller hendes kontor for at komme med ens besyv, virker det muligvis en smule mere grænseoverskridende. Der kommer altså typisk flere nye idéer til også interne processer på bordet ved at blande folk.
Undgå forstyrrelser ved at lade chefen sidde alene
En fordel ved at lade chefen og eventuelle mellemledere sidde alene er, at de ansatte derved undgår at blive forstyrret så meget i det daglige. Det gælder som regel, at de øverste i virksomheden ofte skal til møder, snakke i telefon eller lignende, og det forstyrrer de ansatte i deres arbejde. Dette gælder i hvert fald i en lang række virksomheder. Det taler altså for at dele folk op, at man derved kan opnå en mere effektiv arbejdsdag. Desuden er der typisk nogle ting, en chef skal tage sig af, som arbejdstagerne ikke nødvendigvis bør kende til. Det er endnu en grund til at lade chefen sidde alene.